اتریوم چیست؟

در مقاله اتریوم چیست از تاریخچه تا نحوه کسب درآمد از ارز دیجیتال اتریوم یا همان Ethereum را با جزئیات از صفر تا صد می خواهیم به شما آموزش دهیم. اتریوم را میتوان انقلابی در حذف واسطهها نامید. قطعا در خیلی از بخشهای زندگی پای واسطهها در میان است. حال در نظر بگیرید که تمامی کارها به صورت خودکار انجام شود. فرض کنید بدون نیاز به مراجعه به مشاورین املاک، خانه خود را خریداری کنید به طوری که به صورت خودکار سند آن به نامتان زده شود؛ بدون نیاز به پرداخت هزینه به واسطه! این مثال و تمامی مواردی که پای واسطه در میان است، با وجود اتریوم اصلا دور از ذهن نیست. جالب است بدانید این تنها یکی از کاربردهای اتریوم است. در ادامه این مقاله میتوانید بیشتر با جانشین برحق بیت کوین آشنا شوید و به این سوال پاسخ دهید که اتریوم چیست ؟
اینترنت امروز؛ آینده اتریوم
اینترنت بستری را فراهم کرد که کاربران راحتی را تجربه کنند و امروزه زندگی بدون اینترنت، برای خیلی از ما غیر ممکن است و همچنین بسیاری از کارهای روزمره ما از طریق اینترنت انجام میشود؛ از کارهای شخصی گرفته تا کارهای سازمانی.
البته فراموش نکنیم که استفاده از اینترنت، خطراتی هم به همراه دارد. همه ما شنیدهایم که تخلفگران یا دولتها به دادههای شخصی ما دسترسی پیدا کردهاند. دادههایی که بعضا برای ما اهمیت زیادی داشتند. جالب اینجاست که در بیشتر مواقع، حتی متوجه هم نمیشویم که آنها دادههای شخصی ما را مطالعه کردهاند. خطر دزدیده شدن، منتشر شدن و حتی تغییر کردن دادههای ما، همیشه وجود داشته است! ولی آیا واقعا وقت آن نرسیده که تغییری ایجاد بشود؟ آیا پیشرفت تکنولوژی، توان کاهش یا حذف این خطرات را دارد؟ آیا حریم خصوصی واقعا خصوصی میماند؟
ابزارهای متعددی برای رسیدن به این اهداف مورد استفاده قرار گرفتند. یکی از این ابزارها تکنولوژی بلاک چین است. نقش بلاکچین در شبکه اتریوم چیست و چگونه از این تکنولوژی استفاده کنیم؟ علت ذکر مثال اینترنت در برابر اتریوم چیست ؟
تفاوت بیت کوین و اتریوم چیست ؟
اتریوم / Ethereum پلتفرمی است که استفاده از بلاکچین در زندگی روزمره ما را ممکن کرده است و یکی از بارزترین ویژگی های آن قرارداد هوشمند است؛ قراردادی دو طرفه بدون هیچ واسطهای. در حالی که بیت کوین در تلاش است با بهره بردن از بلاک چین، سیستم بانکی و شیوههای پرداخت آنلاین مثل Paypal را حذف کند، اتریوم با استفاده از بلاک چین، به دنبال حذف واسطه گری در زندگی ما است. اگر هنوز با بیت کوین آشنا نشدهاید حتما مقاله “بیت کوین چیست” را مطالعه کنید.
واسطه گری کلمه آشنایی برای همه ماست. در تمام امورات زندگی با اشخاص ثالث در ارتباط هستیم اما سرانجام برای حذف این مشکل، ایده اتریوم چیست ؟
نقش اتریوم چیست ؟ آیا واقعا وجود واسطهها در زندگی ما ضروری است ؟
حذف واسطهها با وجود تکنولوژی بلاک چین محقق شد. ولی ساخت برنامهای مبتنی بر بلاکچین، نیاز به برنامه نویسی پیچیده، آگاهی به فرآیندهای رمزنگاری و محاسبات ریاضی داشت. به همین دلیل کاربران رغبتی به استفاده از آن نشان نمیدادند تا اینکه اتریوم به عنوان یک پلتفرم، بستری را فراهم کرد که برنامه نویسان به راحتی بتوانند برنامههای خود را مبتنی بر بلاک چین بسازند و از ویژگیهای آن بهره ببرند.
فرض کنید شما به دنبال خرید خانه هستید. برای این کار به مشاورین املاک مراجعه میکنید. مشاورین املاک نقش واسط را اجرا کرده و در اصل خریدار و فروشنده را باهم آشنا میکنند. اگر معامله انجام شد، درصدی از مبلغ پرداخت شده را از خریدار و فروشنده دریافت میکنند. البته بعضا دیده شده است که مشاورین املاک در بالا و پایین شدن قیمت املاک نقش پررنگی ایفا میکنند. آیا بازار نباید متناسب با عرضه و تقاضای واقعی رشد بکند؟ آیا مشاورین املاک با بالا بردن قیمت ملک به فکر بیشتر شدن ارزش درصدی که از دو طرف معامله دریافت میکنند، نیستند؟
حال راه حل اتریوم چیست ؟ اتریوم راه حلی برای این موضوع دارد. با استفاده از اتریوم شما میتوانید به راحتی معامله خود را انجام دهید، رسید دیجیتالی دریافت کنید، هزینه واسطه گری را پرداخت نکنید و به ملک خود برسید. اتریوم شما را قادر میسازد با استفاده از اتر که ارز دیجیتالی آن است، ملک خود را بدون پرداخت هزینه به واسطه گرها خریداری کنید. این شبکه، سرعت بالایی در جابه جایی پول دارد و همیشه در دسترس شما خواهد بود. این ویژگیها باعث میشود که شما هر لحظه که اراده کردید، پول جابه جا کنید و منتظر روز کاری بانکها نباشید!
برای شناخت بهتر اتریوم، بایستی بدانیم که خدمات اتریوم / Ethereum چیست و چگونه بر جامعه ما تاثیر میگذارد. در این راه بایستی ویژگیهای اصلی اتریوم را بشناسیم و آن را با روشهای دیگر قیاس کنیم اما پیش از آن بهتر است بدانیم اتریوم از کجا آمده است.
تاریخچه اتریوم چیست ؟
اتریوم اولین بار در سال ۲۰۱۳ توسط موسس آن، ویتالیک بوترین معرفی شد (جالب است بدانید ویتالیک در آن زمان تنها ۱۸ – ۱۹ سال سن داشت). این معرفی از طریق عرضه اولیه یا ICO صورت گرفت، با اینکه قرار بود تعداد کوینها بیشتر از ۱۰۰ میلیون نشود، این اتفاق افتاد و تعداد کوینها افزایش یافت (تا زمانی که پروتکل آن تغییر نیابد به این تعداد افزوده خواهد شد). از پروتکل صحبت کردیم، لازم است بگوییم در حال حاضر پروتکل اجماع اتریوم بر مبنای PoW یا همان گواه اثبات کار است (یعنی روند استخراج اتریوم مانند بیت کوین است) اما قرار است به پروتکل PoS نقل مکان کنند که در این صورت تعداد کل کوین های آن ثابت باقی می ماند.
موارد استفاده اتریوم / Ethereum بیشتر در مسائل مالی به عنوان ارز دیجیتال است (مانند بیت کوین) و همچنین دیگر کاربرد بارز و گسترده آن ویژگی قرارداد هوشمند آن است. علاوه بر اینها، شبکه اتریوم این امکان را فراهم آورده تا از طریق آن بتوان برنامه های غیر متمرکز یا Dapp ها را توسعه داد که امروزه امکانی پر کاربرد برای برنامه نویسان هستند و قطعا در آینده بیشتر درباره این برنامهها خواهیم شنید. همانطور که پیشتر به این مسئله اشاره شد، توکن شبکه اتریوم “اتر” نام دارد که نماد آن ETH است. لازم به ذکر است که اتریوم مانند بیت کوین از یک بلاک چین عمومی استفاده می کند و الگوریتم استخراج آن نیز ETHASH است.
ویژگیهای اتریوم چیست ؟
اتریوم / Ethereum نیز مانند بیت کوین یک سیستم غیر متمرکز است. این ویژگی باعث میشود که این سیستم، تحت نظارت هیچ دولتی نباشد. همانطور که میدانید در حال حاضر خدمات اصلی آنلاین، کسب و کارها و شرکتها به صورت متمرکز سازماندهی میشوند. سالهاست که با همین شیوه به زندگی خود ادامه میدهیم. البته تاریخ به ما ثابت کرده است که همچنان به این شیوه نیاز داریم. چرا که در انجام هر کاری نیاز به جلب اعتماد داریم و این اعتمادسازی به عهده نهادهایی است که به صورت متمرکز اداره میشوند. برای حذف این نهاد های نظارتی متمرکز، راهکار اتریوم چیست ؟ آیا اتریوم میتواند بستری برای اعتماد سازی باشد؟
اتریوم یک سیستم غیر متمرکز خودگردان است. این سیستم به پشتوانه هزاران کامپیوتر داوطلب، خدمات خود را ارائه میدهد. این پشتوانه باعث میشود که اتریوم در هر شرایطی پاسخگوی نیازهای کاربران باشد و هیچ وقت در حالت Offline قرار نگیرد.
اتریوم یک شبکه مستقل دارد. این شبکه دارای مرورگر اینترنت خود است. زبان برنامه نویسی اتریوم سالیدیتی (Solidity) نام دارد و برای نوشتن قرارداد هوشمند روی شبکه اتریوم باید از این زبان برنامهنویسی استفاده کنید و سیستم پرداختی آن، منحصر به استفاده در همین شبکه است. این ویژگیها باعث میشود که کاربران بتوانند برنامههای خود را بر روی بلاک چین اتریوم راه اندازی کنند. در شبکه اتریوم از ارز دیجیتالی اتر در تراکنشها استفاده میشود. اکثر برنامههایی که از شبکه اتریوم استفاده میکنند، ارز دیجیتالی خود را دارند که به آنها توکن میگویند. در این شبکه برای جابجا شدن توکنها، باید حتما ارز دیجیتالی اتر هم داشته باشیم که کارمزد تراکنش را با آن پرداخت کنیم. اگر می خواهید با ارز دیجیتال شبکه اتریوم بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می کنیم مقاله “اتر چیست” را مطالعه کنید.
اتریوم / Ethereum با داشتن همین ویژگیها توانست نوع جدیدی از قراردادها را با نام قرارداد هوشمند ارائه دهد. قراردادهای هوشمند، جواب اتریوم به سوال ماست.
استخراج اتریوم چیست ؟
همانطور که پیش تر مطرح شد، شبکه اتریوم بر اساس پروتکل اجماع PoW یا گواه اثبات کار فعالیت می کند. برای اطلاع از جزییات فعالیت این پروتکل پیشنهاد میکنیم مقاله استخراج یا ماینینگ در شبکه های مبتنی بر PoW را مطالعه بفرمایید. اما اگر بخواهیم به صورت اجمالی توضیحی دهیم که استخراج اتریوم چیست ، به طور خلاصه به این موارد اشاره میکنیم: اتریوم / Ethereum نیز همانند بیت کوین عمل می کند. یعنی برای استخراج اتریوم باید از دستگاههای مخصوص استخراج استفاده کرد و سرویس دهندگان شبکه یا ماینر ها به ازای تایید تراکنشها، از شبکه اتر پاداش میگیرند. دستگاه استخراج اتریوم هم ریگ (Rig) است هم اسیک (Asic). هر چند تلاش های توسعه دهندگان اتریوم در راستایی صورت گرفت که نتوان از طریق اسیک ها استخراج کرد اما هم اکنون از طریق اسیک نیز میتوان اتر استخراج کرد. برای اطلاع از جزییات به مقاله آموزش استخراج اتریوم مراجعه فرمایید.
خرید و فروش اتریوم چیست ؟
شاید برای خیلی از کاربران سوال باشد که خرید و فروش اتریوم چیست و چگونه اتریوم خرید و فروش کنیم؟ برای انجام این کار، راه های مختلفی وجود دارد. هم میتوانید از افراد فعال این زمینه که قصد خرید و فروش دارند، اتر خود را خریداری کنید، (که البته برای این کار می بایست به یک سری نکات ایمنی توجه خاصی کنید که در مقاله “از کجا و چه کسی ارز دیجیتال بخریم؟” آورده شده است) و هم میتوانید این کار را از طریق صرافیهای داخلی و خارجی انجام دهید که برای این کار نیز مانند روش قبلی باید نکاتی را مد نظر قرار دهید که جزییات آن در مقاله “از طریق چه صرافی هایی ترید کنیم؟” موجود است.
کیف پول اتریوم چیست ؟
حال پس از خرید و فروش اتریوم / Ethereum آن را در کجا نگه داریم؟ بهترین کیف پول های اتریوم چیست ؟ اتریوم نیز مانند سایر ارزهای دیجیتالی دارای کیف پول هایی است که علاوه بر اتر، سایر ارزهای دیجیتال بر بستر شبکه اتریوم را پشتیبانی می کند (مانند توکن های با استاندارد ERC20) که به معرفی تعدادی از معروفترین و امنترین آنها میپردازیم:
کیف پول سخت افزاری لجر
کیف پول سخت افزاری لجر علاوه بر اتریوم از بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتالی پشتیبانی میکند. این کیف پول اولین و امنترین گزینه برای ذخیره ارزهای دیجیتال از جمله اتر است. البته این کیف پول رایگان نیست و برای تهیه آن باید مبلغی را پرداخت کنید. اگر ارزهای دیجیتال زیاد با ارزش قیمتی بالایی دارید، پیشنهاد میکنیم از این کیف پول استفاده کنید. بنابراین اگر به طور خلاصه بخواهیم بگوییم بهترین و امن ترین کیف پول برای نگهداری اتریوم چیست ؟ قطعا پاسخ لجر است!
کیف پول های کاغذی
کیف پول های کاغذی گزینه مناسب دیگری است که از امنیت بالایی برخوردار است. این کیف پول رایگان است و از جمله معروفترین آنها MyEtherWallet است که آموزش آن در سایت میهن بلاکچین قرار داده شده و می توانید برای ذخیره اتریوم و سایر توکن های بر بستر اتریوم از این کیف پول نیز استفاده کنید. البته خوب است بدانید این روزها استفاده از کیف پولهای کاغذی دیگر مثل گذشته رایج نیست و این نوع کیف پول تقریبا از رده خارج شده است.
کیف پول های موبایل، وب و دسکتاپ
هر سه نوع این کیف پول ها برای اتریوم / ٍEthereum موجود است که امنیت گزینه های قبلی را ندارند، اما بسیاری از کاربران در حال استفاده از این کیف پولها هستند. اگر مقدار اتری که قصد نگهداری آن را دارید زیاد است، باید به طور جدی مسئله امنیت کیف پول خود را در نظر بگیرید. با مراجعه به قسمت کیف پول سایت میهن بلاکچین میتوانید آموزش کار با تعداد زیادی از کیف پولهای اتریوم را مشاهده کنید و کیف پول مناسب خود را انتخاب کنید.
کیف پول رسمی اتریوم چیست ؟ میست (Mist)
اگر یکی از نودهای شبکه اتریوم هستید یا تصمیم دارید نود شبکه باشید، استفاده از کیف پول میست پیشنهاد می شود. به هر حال این کیف پول، کیف پول رسمی اتریوم است. برای نصب میست باید بلاک چین اتریوم را دانلود کنید که حجم بالایی دارد؛ در این صورت با نودها هماهنگ یا اصطلاحا سینک می شوید. اگر تازه با اتریوم و دنیای ارزهای دیجیتال آشنا شده اید، این کیف پول گزینه مناسبی برای شما نیست؛ چون برای دانلود تمام بلاکچین اتریوم باید حجم زیادی را دانلود کنید و سخت افزار سیستم شما هم باید در حد مناسب و قابل قبولی باشد. اگر مایل به دریافت این کیف پول هستید به سایت رسمی اتریوم مراجعه کنید.
قیمت اتریوم / Ethereum
بهترین سال برای ارزهای دیجیتال سال ۲۰۱۷ بود که اکثر ارزهای دیجیتال با افزایش قیمت بسیار زیادی مواجه شدند و در این میان، اتریوم نیز رشد ۱۰.۰۰۰ درصدی داشت و چیزی حدود ۱۰۰ برابر نسبت به انتهای سال ۲۰۱۶ افزایش قیمت پیدا کرد. اما این حالت رویایی ثابت باقی نماند و در سال ۲۰۱۸ قیمت اتریوم و سایر ارزهای دیجیتالی با افت شدیدی رو به رو شدند و قیمت اتریوم در سال ۲۰۱۷ که در اوج خود قرار داشت، از چیزی حدود ۱۴۰۰ دلار در حال حاضر به چیزی حدود ۱۵۸ دلار رسیده است. نمودار اتریوم را میتوانید از طریق تصویر زیر مشاهده کنید:
نقشه راه اتریوم چیست و چه فعالیت هایی پیش رو دارد؟
المپیک؛ شبکه آزمایشی اتریوم چیست ؟ (سال ۲۰۱۵)
شبکه آزمایشی اتریوم در ماه می سال ۲۰۱۵ با نام المپیک (Olympic) راه اندازی شد. کاربران زیادی نقطه شروع اتریوم را با این اتفاق یکی میدانند. این شبکه آزمایشی بستری را فراهم کرد تا کاربران و همچنین برنامه نویسان با شبکه اتریوم بیشتر آشنا شوند.
هارد فورک فرانتیر (Frontier) در اتریوم چیست ؟ (سال ۲۰۱۵)
در توسعه اتریوم و شبکه آن چهار روند برنامه ریزی شده بود تا کاربران و توسعه دهندگان بتوانند خود را با شبکه منطبق کنند. فرانتیر اولین مرحله آن بود و کلیت شبکه اتریوم از طریق آن ارائه و معرفی شد. ویژگیهای این نسخه این بود که کاربران امکان خرید و فروش اتریوم، استخراج آن و همچنین ساخت قرارداد هوشمند و برنامه های غیر متمرکز را داشتند. تاریخ رسمی انتشار فرانتیر ۳۰ جولای ۲۰۱۵ بود.
هارد فورک هوماستد (Homestead) در اتریوم چیست ؟ (سال ۲۰۱۶)
اولین نسخه با ثبات و پایدار از اتریوم هوماستد بود که این هارد فورک در تاریخ ۱۴ مارس ۲۰۱۶ روی بلاک شماره ۱,۱۵۰,۰۰۰ پیادهسازی شد. در این هارد فورک، تمرکز بیشتر بر روی امنیت شبکه اتریوم قرار داشت و همچنین یک سری به روز رسانی هایی در شبکه صورت گرفت.
جدایی اتریوم کلاسیک از اتریوم چیست ؟ (سال ۲۰۱۶)
یک هکر یا گروهی ناشناس از هکرها در ۱۷ ژوئن سال ۲۰۱۶، اشکالی در سیستم پیدا کرده و شروع به دزدیدن پول از DAO و انتقال آن به یک DAO دیگر کردند. او توانست تا زمانی که جلویش را بگیرند چیزی حدود ۵۰ میلیون دلار اتر بدزدد. (DAO نیز مخفف سازمان های خودگردان غیر متمرکز است و یک DAO یک نوع قرارداد هوشمند به حساب میآید که می توان از طریق آن یک سری فرآیندهایی را به صورت اتوماتیک و شخص ثالث انجام داد). برای ساخت آن ابتدا باید مشخص شود که سازمان چگونه کار میکند که این کار توسط برنامه نویسان و کدهایشان صورت می گیرد. پس از نوشته شدن قرارداد هوشمند، مردم میتوانند با خرید توکن DAO در فعالیت ها و سرنوشت آن نقش داشته باشند. می توان گفت بیت کوین اولین DAO است زیرا توسعه دهندگان که همان مردم هستند می توانند در تایید تراکنش ها نقش داشته باشند.
با اینکه فقط یک اشکال در کد برنامه نویسی باعث دزدیده شدن سرمایه مردم شد، این اتفاق باعث شد مردم و جامعه دید خوبی نسبت به DAO پیدا نکنند و پس از این اتفاق عده زیادی تصمیم گرفتند تا با اعمال نوعی هارد فورک، علاوه بر برگرداندن دارایی های از دست رفته مردم، بلاکچین جدیدی را راه اندازی کنند. افراد در آن زمان دو دسته شدن، برخی در بلاک چین سابق اتریوم / Ethereum که دیگر اتریوم کلاسیک نامیده می شد باقی ماندند و برخی دیگر به شبکه جدید کوچ کردند که همین شبکه کنونی است و اتریوم نام دارد. این اتفاق در بلاک ۱.۹۲۰.۰۰۰ افتاد.
فورک تنجرین ویسل (Tangerine Whistle) در اتریوم چیست ؟ (سال ۲۰۱۶)
در تنجرین ویسل بود که برای اولین بار مفهوم گس (Gas) مطرح شد و همچنین کارکرد آن در شبکه نیز برای توسعه دهندگان مشخص شد. توسعه دهندگان از طریق این فورک توانستند از طریق افزایش هزینه ها و کارمزد ها، در برابر حملات دیداش (DDoS) تا حد بسیار خوبی مقابله کنند. این فورک در بلاک ۲,۴۶۳,۰۰۰ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۱۶ اعمال شد.
اسپیریوس دراگون (Spurious Dragon) در اتریوم چیست ؟ (سال ۲۰۱۶)
این آپدیت را میتوان اتمام حملات دیداس برای اتریوم / Ethereum دانست. تاریخ دقیق این هارد فورک ۲۲ نوامبر ۲۰۱۶ بود و دومین فورک اتریوم در زمینه حملات دیداس بود.
هارد فورک متروپلیس (بیزانس و قسطنطنیه) در اتریوم چیست ؟ (سال ۲۰۱۹)
این هارد فورک شامل دو هارد فورک بیزانس و قسطنطنیه است اما اصلیترین هارد فورک آن، قسطنطنیه است.
هارد فورک بیزانس (byzantium) در ماه اکتبر سال ۲۰۱۷ پیاده سازی شد و ۹ تغییر روی شبکه اتریوم اعمال کرد که مهمترین دستاورد آن کاهش سختی شبکه اتریوم بود. علاوه بر این، زمینه را برای پیادهسازی قسطنطنیه و اتمام متروپلیس فراهم کرد.
اگر میخواهید بدانید در سال گذشته مهمترین هاردفورک اتریوم چیست ؟ باید بدانید که هارد فورک قسطنطنیه (کنستانتینوپول – Constantinople) مهمترین هارد فورک اتریوم در سالی که گذشت بود. این هارد فورک اصلی ترین هارد فورک برای کوچ اتریوم از پروتکل PoW به PoS است که پس از اینکه انجام این هارد فورک چند بار به عقب افتاد نهایتا در دهه اول اسفند ماه اجرا شد. در این هارد فورک شبکه بهبود یافت و همچنین پاداش بلاک ها از ۳ اتر به ۲ اتر کاهش پیدا کرد و بمب سختی اتریوم نیز یک سال به تاخیر افتاد.
پس از پیادهسازی کلی مترو پلیس تغییرات زیر در شبکه اتریوم / Ethereum اعمال می شود:
- بهبود حریم خصوصی
- افزایش امنیت قراردادهای هوشمند
- به تاخیر افتادن بمب سختی اتریوم به مدت ۱ سال
- کاهش پاداش استخراج اتریوم از ۳ به ۲ اتر
هارد فورک سرینتی (Serinity) یا همان اتریوم ۲.۰۰
در تاریخ ۳۱ اکتبر سال ۲۰۱۸ در شهر پراگ، ویتالیک بوترین در کنفرانس Devcon4، نقشه راه نسخه دوم اتریوم / Ethereum را رونمایی کرد که ساز و کاری بسیار متفاوت نسبت به اتریوم فعلی دارد. در این نسخه تغییراتی شامل کسپر (جهت کوچ به PoS)، شاردینگ (جهت افزایش مقیاس پذیری) و eWASM (جهت بهبود عملکرد ماشین مجازی اتریوم) است. زمان این هارد فورک به طور دقیق مشخص نیست.
هارد فورک موییر گلاسیر (Muir Glacier) در اتریوم چیست ؟ (سال ۲۰۲۰)
با ماین شدن بلاک شماره ۹.۲۰۰.۰۰۰ اتریوم، ارتقای موییر گلاسیر روی شبکه پیادهسازی شد. این بلاک در تاریخ دوم ژانویه ماین شد. این هارد فورک به منظور به تاخیر انداختن بمب سختی انجام شد و با انجام آن، بمب سختی اتریوم برای ۴.۰۰۰.۰۰۰ بلاک یا ۶۱۱ روز دیگر به تاخیر افتاد.
آیا اتریوم میتواند بستری برای اعتمادسازی باشد؟
بله میتواند. یک مسابقه فوتبال را در نظر بگیرید. برای خرید بلیط چه کار میکنید؟ حالا با این فرض که مسابقه دربی استقلال و پرسپولیس هم باشد! بلیط به سختی میتوان تهیه کرد، حتی شاید نتوانین به قیمت واقعی، بلیط این بازی را تهیه کنید. اگه شما از جمله طرفدارهای ۲ آتیشه باشید، به هر قیمتی این بلیط را تهیه میکنید. حتی شده با چند برابر قیمت! اینجاست که نقش واسطه گریها پر رنگ میشود. به طور مثال دوستتان بلیط را ۱۵ هزار تومان خریداری میکند، اما شما همان بلیط را ۹۰ هزار تومان! ۷۵ هزار تومان نصیب چه کسی میشود؟! بعد از خریداری بلیط هم ممکن است به هر دلیلی این بازی لغو شود یا اینکه بلیط شما به چند نفر دیگر هم فروخته شده باشد! مثلا شرایط آب و هوایی آنقدر نامساعد باشد که بازی به روز دیگری موکول شود و شما نتوانید در آن روز شرکت کنید. آیا شما میتوانید پول خود را پس بگیرید؟ برای حل این مشکلات ساز و کار اتریوم چیست ؟ آیا اتریوم / Ethereum میتواند تضمین کند که شما دقیقا همان چیزی را خریداری کردهاید که به دنبال آن بودید؟
بله، اتریوم راه حلی برای این موضوع دارد. راه حل اتریوم استفاده از قراردادهای هوشمند است. با استفاده از این قراردادهای هوشمند، معاملات تک نرخی خواهد شد! اعتماد کاربران جلب خواهد شد. حتی این قراردادهای هوشمند قابلیت این را دارند که اگر بندهای آن رعایت نشد، مبالغ دریافتی بازگردانده شود. مطمئنا با این توضیحات کنجکاو شدید که بیشتر راجع به مفهوم قراردادهای هوشمند بدانید. به شما پیشنهاد میدهیم به مقاله “قراردادهای هوشمند اتریوم چیست ” رجوع کنید.
با این اوصاف استفاده از اتریوم / Ethereum ما را قادر میسازد که از تکنولوژی بلاکچین استفاده بیشتری ببریم و صرفا از این تکنولوژی برای انجام تراکنشهای مالی استفاده نکنیم. با ما همراه باشید تا بیشتر راجع به این تکنولوژی نوین بدانید.
نظرات کاربران
متاسفیم! برای ثبت دیدگاه باید وارد شوید!